W programie wykłady podzielone są na cztery bloki tematyczne:
produkcyjny, asortymentowy, umiejętności miękkich i zarządzania, sprzedażowo-marketingowy.
W programie wykłady podzielone są na cztery bloki tematyczne:
produkcyjny, asortymentowy, umiejętności miękkich i zarządzania, sprzedażowo-marketingowy.
| # | Temat | Wykładowca | Godzina | Miejsce |
|---|---|---|---|---|
| 1 | Otwarcie | Andrzej Kujawa | 9:30 - 9:40 | Sala: A |
| 2 | Zrównoważone szkółkarstwo przyszłości - mulcze, biokontrola i automatyzacja w praktyce | Arno Engels | 9:40 - 10.40 | Sala: A |
| 3 | Przyszłość nawozów CRF: nowe szanse do 2028 roku w świetle nadchodzących zmian prawnych | Gerard Klein Onstenk | 10:40 - 11:00 | Sala: A |
| 4 | Praktyczne aspekty wykorzystania w produkcji ekoinnowacyjnego podłoża ogrodniczego oraz metody stymulowanej biodegradacji herbicydów fenoksykwasowych w glebie | Prof. Magdalena Urbaniak | 11:00 - 11:30 | Sala: A |
| 5 | Przerwa kawowa | ..... | 11:30 - 12:00 | |
| 6 | Uprawa beztorfowa w praktyce: jak zmieniliśmy technologię - błędy, decyzje, wnioski | Jonathan Marquis | 12:00 - 12:40 | Sala: A |
| 7 | Trendy i nowości roślinne | Graham Spencer | 12:40 - 13:10 | Sala: A |
| 8 | Lunch | ..... | 13:10 - 14:10 | Sala: A |
| 9 | Projektowanie ekosystemowe a materiał szkółkarski – nowe wymagania, nowe szanse | Dr inż. Joanna Rayss | 14:10 - 14:50 | Sala: A |
| 10 | Gardenphilia: Od szkółki do klienta w 3 kliknięcia | Stefan Daszewski | 14:50 - 15:10 | Sala: A |
| 11 | Wykorzystanie kondycjonerów glebowych pochodnych węgla brunatnego do produkcji szkółkarskiej | Dr inż. Jerzy Próchnicki | 15:10 - 15:30 | Sala A |
| 12 | Przerwa kawowa | ..... | 15:30 - 16:00 | |
| 13 | Nowe strategie uprawowe - adaptacja gatunków roślin do zmian klimatycznych | Piotr Banaszczak | 16:00 - 16:30 | Sala: A |
| 14 | Między tradycją a przyszłością – jak prowadzić firmę rodzinną przez pokoleniową zmianę (panel dyskusyjny) | Katarzyna Gierczak-Grupińska | 16:30 - 17:10 | Sala: A |
| 15 | Jak nawigować biznesem podczas sztormu i w ciągle zmieniających się warunkach? | Mateusz Kusznierewicz | 17:10 - 17:50 | Sala: A |
| 16 | Uroczysta kolacja (dodatkowo płatna) | ..... | 20:00 - 24:00 | Sala A |
| # | Temat | Wykładowca | Godzina | Miejsce |
|---|---|---|---|---|
| 1 | AI w prowadzeniu szkółki – szybciej, taniej, profesjonalnie | Adrian Tomaszewski | 9:00 - 10:00 | Sala A |
| 2 | Przerwa kawowa | ..... | 10:00 - 10:30 | |
| 3 | Jak gospodarność łączy się z Lean Management w firmie rodzinnej z branży szkółkarskiej? | Adam Legutko | 10:30 - 11:15 | Sala A |
| 4 | ESG – strategia odpowiedzialności czy narzędzie rozwoju biznesu szkółkarskiego? | Monika Michalska | 11:15 - 11:45 | Sala: A |
| 5 | Przejazd do firmy Vitroflora Grupa Producentów Spółka z o.o. (transport własny lub zapisy u organizatora) | ..... | 12:00 - 12:30 | |
| 6 | Wizyta studyjna w firmie Vitroflora Grupa Producentów Spółka z o.o. | ..... | 12:30 - 14:00 | |
| 7 | Lunch na wizycie studyjnej | ..... | 14:00 - 15:00 |